Pakistan başbakanı: ABD dışişleri bakanı yardımcısının açıklaması ahmakçadır

  • 24 Ocak 2020
  • 3.527 kez görüntülendi.
Pakistan başbakanı: ABD dışişleri bakanı yardımcısının açıklaması ahmakçadır

Pakistan baÅŸbakanı Ä°mran Han, ABD dışiÅŸleri bakanının Çin ve Pakistan iktisadi koridoru hakkında yaptığı açıklamayı ‘ahmakça’ niteledi.

Ä°mran Han,  ABD dışiÅŸleri bakan yardımcısı Alice Wells’in sözkonusu açıklamasına tepki göstererek, ‘Pakistan, hiç bir ülkeye, Çin ve Pakistan iliÅŸkilerinin bozulmasına ve müdahale etmesine izin vermez’ dedi.

Pakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han, Çin-Pakistan ekonomik iliÅŸkileri ve Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesine getirilen eleÅŸtirilere “anlamsız” diyerek yanıt verdi.

Amerikan CNBC televizyonuna konuÅŸan Han, Pakistan’ın ekonomik olarak zor dönemler geçirdiÄŸi bir zamanda, Çin’in KuÅŸak-Yol projesi ve CPEC ile Pakistan’a yardım elini uzattığını belirterek, “Çin’e bizi kurtardığı için minnettarız.” dedi.

Han, Çin’in Pakistan’a yatırım yaptığı ve krediler verdiÄŸini vurgulayarak, “Çin’den aldığımız borç, toplam borcumuzun yüzde 5 veya 6’sını oluÅŸturuyor. CPEC’in Pakistan için borç tuzağı olduÄŸunu söylemek çok anlamsız.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

CPEC kapsamında kurulan liman, serbest ticaret bölgesi ve ulaşım ağının baÅŸka ülkelerden yabancı yatırımcı için fırsat olduÄŸuna dikkati çeken Han, “Çin de Pakistan’ın yabancı yatırımcı çekecek potansiyele sahip olduÄŸunu görerek yatırımını ülkemize yapıyor.” ifadesini kullandı.

Öte yandan ABD’nin Güney ve Orta Asya’dan sorumlu DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Alice Wells, Pakistan’a yaptığı resmi ziyarette, CPEC’in ÅŸeffaf bir proje olmadığını, projede Dünya Bankasının kara listesindeki ÅŸirketlerin yer aldığını ve CPEC’in Pakistan’a refah deÄŸil borç olarak döneceÄŸini iddia etmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.