Pakistan Başbakanı, İmam Seyyid Ali Hamanei ile Görüştü

  • 23 Nisan 2019
  • 2.249 kez görüntülendi.
Pakistan Başbakanı, İmam Seyyid Ali Hamanei ile Görüştü

Pakistan Başbakanı İmran Han ve beraberindeki heyet, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüştü.

Pakistan Başbakanı İmran Han ve beraberindeki heyet Tahran’daki temaslarının devamında Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüştü.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei İran ve Pakistan halkları arasındaki ilişkinin kalben ve derin olduğuna işaretle, “iki ülke ilişkileri düşmanlara rağmen daha da güçlü olması ve takviye edilmesi gerektiğini” söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei dün akşam saatlerinde Pakistan başbakanı İmran Han’ı ve beraberindeki heyeti kabul ederek, iki ülke ortak sınırlarındaki güvenlik meselenin önemli olduğuna işaretle, “sınırlarda güvensizlik sebebi olan terörist grupların düşmanın para ve silahları ile beslendiğini, İran ve Pakistan sınırlarında güvenlik karşıtı faaliyetlerin hedeflerinden birinin iki ülke ilişkilerini kirletmek olduğunu” söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei iki millet arasındaki tarihi ilişkilerin temellerine işaretle, “Hindistan yarımadasındaki iktidar zirvesinin Müslümanların iktidarı döneminde olduğunu ve bu önemli bölgeye en ağrı darbenin İngiliz sömürgeciler tarafından ve seçkin İslami uygarlığı yok etmek hedefi ile yapıldığını” belirtti.
İran’da son zamanlarda yaşanan sel felaketinde Pakistan hükümetinin yardımlarına teşekkür eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei İmran Han’ın İran ziyaretini Meşhed kentinden ve İmam Rıza’nın -as- türbesini ziyareti ile başlamasının iyi bir gösterge olduğuna işaretle o hazretin inayetleri sayesinde yapılan bu ziyaretin her iki ülke için yararlı ve yapıcı olmasını diledi.
Pakistan başbakanı da yapılan görüşmede bazı çevrelerin İran ve Pakistan’ın yakınlaşmasını istemediğine işaretle “ikili ilişkilerin daha da güçlenmesine çalışacaklarını ve İran İslam cumhuriyeti ile sürekli bağlantıda olacaklarını” söyledi.
İmran Han ayrıca Hindistan zenginliklerinin en çok İngilizlerin bu ülkede bulundukları dönemde yağmalandığına değinerek, “İngilizler Hindistan’ın tüm servetini yağmaladılar, eğitim sistemini yok ettiler ve Hindistan’ı da mücevher sömürge olarak adlandırdılar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.