Pakistan halkı teröre karşı büyük öfkeli

  • 28 Haziran 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
Pakistan halkı teröre karşı büyük öfkeli

Pakistan’ın muhtelif bölgelerinde Ramazan’ın son gününde meydana gelen terör saldırıları sonucu ülke çapında 100’den fazla masum insan şehit düştü, 500’den fazla kişi de yaralandı.

 Ülkenin güneybatısında bulunan Ketta kentinde bomba yüklü aracın patlaması sonucu 7’si polis memuru en az 13 kişi yaşamını yitirdi. Paraçınar kentinde düzenlenen iki ayrı saldırıda ise en az 100 kişi öldü ve yüzlerce insan da yaralandı.

Pakistan’daki 30 milyonu aşkın Şii Müslüman sürekli tekfirci terör örgütlerinin saldırısına uğramaktadırlar. Pakistan halkı İslamabat ve paraçınar ile diğer bölgelerdeki terör saldırılarını lanetleyip, Şii camia’nın güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurgulamaktadırlar. Geçen Cuma günü Şii Müslümanların yoğun olarak yaşadıkları paraçınar bölgesinde terör saldırıları sonucu yüzden fazla insan katledildi. Bu nedenle paraçınar halkı oturma grevi başlatıp Pakistan ordusuyla İslamabad hükümetinin terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yapmalarını, Şii Müslümanların can güvenliğini korumaları gerektiğini vurgulamaktadırlar.

DAEŞ terör örgütü Paraçınar’daki katliamın sorumluluğunu üstlendi. Pakistan hükümeti ve ordusu terör saldırılarından sonra, halkın öfkesini yatıştırmak için, terörizmle mücadele edeceklerine söz veriyorlar. Ancak istenilen düzeyde terör örgütlerine karşı mücadele etmekten kaçınıyorlar.

Pakistan Vahdeti müslimin teşkilatının genel sekreteri Allame Raceh Nasır Abbas Caferi, yaptığı açıklamada, İslamabad hükümetinin sessizliği ve ilgisizliğinden dolayı Paraçınar gibi bölgelerde Şiilerin katliamının devam ettiğini, bunun endişe verici olduğunu, Pakistan hükümetinin bu ayırımcı politikalarının devam etmesi halinde  halkın itiraz hareketlerinin daha bir artacağını söyledi.

Pakistan Sünni ve Şii Müslümanları asırlardan beri barış ve dayanışma içinde yaşamaktadırlar. Ancak Vahhabi fırkacı akımı, Müslümanların birliğini bozmak amacıyla Şiilere saldırıp katliamlar yapmaktadır. Pakistan Sünni Müslümanları Vahdeti Şurasının Başkanı Sahipzade Hamid Rıza ise yaptığı açıklamada, bu Şuranın Vahhabi fitnesini etkisiz hale getirmek için Pakistan Vahdeti Müslimin Meclisiyle yakın işbirliğini sürdürdüğünü, bu işbirliğinin Vahhabi teröristlerini öfkelendirdiğini, İslam ülkelerinin başına bela olan Vahhabiliğin Suudi Rejimi kaynaklı olduğunu, Sünni-Şii vahdetiyle Vahhabi tekfircilik fitne ateşinin söndürülebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.