Pakistan halkından Charlie Hebdo’ya kınama

  • 05 Eylül 2020
  • 6.184 kez görüntülendi.
Pakistan halkından Charlie Hebdo’ya kınama

Pakistan halkı, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, İslam peygamberi Hazreti Muhammed’i (S) konu ederek hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlamasını şiddetle kınadı.

Dün Pakistan’ın başta İslamabad, Lahor ve Karaçi olmak üzere bir çok kentinde cuma namazının ardından düzenlenen protesto gösterilerinde, Fransız dergisi aleyhinde ve Avrupa’da İslam düşmanlığı karşıtı devletlerin siyasetleri kınandı.

Pakistanlı müslümanlar aynı şekilde Norveç ve İsveç’i de bu derginin hakaret içerikli sayısının yayınlanmasına izin verdikleri için kınadılar.

Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi de, derginin  yayınını kınarken, Endonezya’dan Charlie Hebdo’ya kınama geldi.

Endonezyan Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, yaptığı açıklamada, dini toplumlar arasındaki hoşgörüyü baltalayan bu kışkırtıcı eylemin tüm dünyada yüz milyonlarca Müslümanı rahatsız ettiğini vurguladı.

Bu eylemlerin demokrasinin ilke ve değerlerine aykırı olduğunun altını çizen Marsudi, ayrıca Danimarkalı İslam düşmanı siyasetçi Rasmus Paludan yandaşlarının da 28 Ağustos’ta İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonuna tepki gösterdi.

Charlie Hebdo’nun, Ocak 2015’te başkent Paris’te düzenlenen terör saldırılarına ilişkin çarşamba günkü yargılama öncesinde, Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri yeni sayfasının kapağına taşıdığı görülmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.