Pakistan: İran müslüman komşumuz ve Pakistan’ın kardeşidir

  • 26 Mart 2019
  • 2.044 kez görüntülendi.
Pakistan: İran müslüman komşumuz ve Pakistan’ın kardeşidir

Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi, dün AB dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Pakistan ve İran arasında işbirliği ve ilişkilerinin öneminin altını çizdi.

Pakistan dışişleri bakanı, İran’ı Pakistan’ın komşusu ve kardeşi olarak nitelerken, iki ülkenin her zaman birbirinin yanında olduğunu söyledi.

Pakistan dışişleri bakanı, İran’ın Afganistan’da barışın  yerleşmesinde çok önemli  ve yararlı rolünün olduğunu belirtirken Mogherini de, İslamofobi’nin yayılmasının yalnızca müslümanlar için bir tehlike olmadığını aksine bu durumun devam etmesinin uluslararası toplum  için de tehdit olacağını söyledi.

AB’li yetkili, Avrupa Birliği’nde İslamofobi’nin önüne geçilmesi ve Avrupa’da bu gibi düşüncelerin yaygınlaşmasına karşı AB üyesi ülkelerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Bu arada ABD’nin California eyaletinde yangın çıkan bir caminin otoparkında, Yeni Zelanda’da 15 Mart’ta iki camiyi hedef alan terör saldırılarına atıfta bulunulan not bulundu.

İngiltere’de de  İslamofobik olayların yüzde 593 arttığı bildirildi.

İngiltere’deki Müslüman karşıtı olayları izleyen sivil toplum kuruluşu Tell Mama, Yeni Zelanda’daki terör eylemlerinin ardından ülkede İslamofobik saldırılarda ciddi artış kaydedildiğini açıkladı.

Buna göre, Yeni Zelanda’daki 2 saldırının gerçekleştiği 15 Mart’tan 21 Mart’a kadar kayda geçen 95 olayın 85’inde doğrudan terör eylemine atıfta bulunularak Müslümanlar tehdit edildi. Bunların 40’ı internet üzerinden gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.