Pakistan okul saldırısında ölenleri uğurluyor

  • 17 Aralık 2014
  • 749 kez görüntülendi.
Pakistan okul saldırısında ölenleri uğurluyor

Pakistan’ın kuzeyindeki Peşaver kentinde dün Pakistan Talibanı tarafından bir okula düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden çoğu çocuk 145 kişi için tören düzenlendi.

Pakistan’ı acıya boğan aldırıya hedef olan Peşaver kentinde bütün okul ve iş yerleri bugün açılmadı. Ülke genelindeki okullarda, saldırıda hayatını kaybedenler için törenler düzenlendi, dua edildi. Hükümet tarafından üç günlük yas ilan edilen ülkede, bayraklar yarıya indirildi.

Ülke tarihinde ilk defa okul öğrencilerine karşı yapılan büyük çaplı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenaze töreni, saldırının yapıldığı Hayber Paktunhva eyaletinin başkenti Peşaver’deki ordu karargahında yapıldı. Törene, Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif ile diğer üst düzey yetkililer de katıldı.

Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, operasyonda can veren 3 asker için de ayrıca cenaze töreni yapıldığı belirtildi.

Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asif Selim Bacva, operasyonun bitmesinin ardından yaptığı açıklamada, 132 öğrenci ve 9 öğretmen olmak üzere toplam 141 kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti. Operasyona katılan 3 askerin de öldüğü daha sonra açıklanmıştı. Saldırıda, 7 asker ve 121 kişi de yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.