Pakistan Ordusu: İran-Pakistan ilişkileri tarihi ve kardeşçedir

  • 11 Mayıs 2017
  • 1.674 kez görüntülendi.
Pakistan Ordusu: İran-Pakistan ilişkileri tarihi ve kardeşçedir

Dün bir açıklama yapan Pakistan ordusu sözcüsü, İran ve Pakistan ilişkilerinin tarihi ve kardeşçe olduğunu bildirerek, iki ülke münasebetlerini çok daha fazla gelişeceğini bildirdi.

Ä°RÄ°B haber ajansının verdiÄŸi habere göre Pakistan ordusu sözcüsü tümgeneral Asef Gafur, Pakistan ve Ä°ran arasındaki sınır güvenlik mekanizmasında deÄŸiÅŸikliÄŸini yapılacağını bildirerek, Ä°ran’ın Pakistan’ın dostu ve komÅŸu bir ülke olduÄŸunu belirtti.

Ä°ran ve Pakistan sınırlarında yaÅŸanan son terör olayının iki ülkenin ortak düşmanı tarafından düzenlenmiÅŸ bir komplo olduÄŸuna deÄŸinen Asef Gafur, Pkistan kara kuvvetleri komutanı general Kamer Cavid Bacua’nın Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yaptığı son görüşmede, Pakistan’ın iki ülke ortak sınırlarında gerekli güvenlik önlemlerini artıracağı ve bir daha bu gibi terör olaylarının yaÅŸanmasına izin vermeyeceÄŸi konusunda güvence verdiÄŸini söyledi.

Gafur, Pakistanlı yetkililerin yakında Ä°ran’ı ziyaret ederek bu alanda yakın teamül ve görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.