Pakistan, Yemen’de barış için uzlaşıcı bir rol oynamaya hazır

  • 21 Kasım 2018
  • 1.300 kez görüntülendi.
Pakistan, Yemen’de barış için uzlaşıcı bir rol oynamaya hazır

Pakistan Başbakanı İmran Han Yemen savaşına katılan taraflar arasında uzlaşıcı bir rol üstlenmeye hazır olduğunu duyurdu.

Pakistan gazetesinin aktardığı habere göre, Yemen’in Pakistan Büyükelçisi Mohammed Motahar Alashabi, Suudi Arabistan’a seyahat ededrek, Başbakan İmran Han’ın Suudi Arabistan-Yemen ilişkilerinde uzlaşmacı bir rol oynama yönündeki mesajını Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Mansur al-Hadi’ye iletecek.

Mesajında ülkesinin Suudi Arabistan-Yemen ilişkilerinde arabulucu bir rol oynama isteğini belirten Pakistan Başbakanı İmran Han, Yemen savaşına katılan tarfların müzakerelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtmiştir.

Suudi Arabistan seyahatının ardından TV’de konuşma yapan İmran Han, Yemen krizinin bitmesi için İslamabad’ın taraflar arasında uzlaşıcı bir rol oynama isteğinde bulunduğunu bildirerek, bu yönde etkili çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

İmran Han ilaveten, “ Pakistan, son zamanlarda gerginliğin yaşandığı bir ülkede İslam ülkelerini daha da yaklaştırmak amacıyla arabuluculuk rolünü üstlenmek istiyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.