Pakistan’da 2010 Yılında Camiye Saldıran 2 Taliban Üyesi İdam Cezası Aldı…

  • 17 Ocak 2015
  • 681 kez görüntülendi.
Pakistan’da 2010 Yılında Camiye Saldıran 2 Taliban Üyesi İdam Cezası Aldı…

Pakistan’ın Ahmediyye bölgesinde, 2010 yılında bir camiye düzenlenen ve 94 kişinin ölmesine neden olan saldırıyla ilgili beş yıldan bu yana yargılanan iki Taliban üyesi idam cezasına çarptırıldı.

Muaviye ve Abdullah isimli iki Taliban mensubu Pakistan’daki bir Terör Mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırıldı. Pakistan Taliban Hareketi (TTP)’nin kollarından biri olan Pencap Talibanı mensubu bu iki kişinin yargılanması beş yıldan bu yana devam ediyordu.

Saldırının ardından tutuklanan Muaviye ve Abdullah’ın yargılamalarının karara bağlanmaması insan hakları grupları tarafından tepkilere neden oluyordu. Taliban’ın Peşaver’de bir okula düzenlediği ve çoğu çocuk olmak üzere 150 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, askıya alınan idam cezaları tekrardan yürürlüğe konulmuştu. Yaklaşık bir içerisinde Pakistan’da 20 kişi idam edildi.

Mahkeme, Abdullah isimli Taliban üyesine dokuz defa ağırlaştırılmış idam cezası verirken, Muaviye isimli Taliban üyesine ise yedi defa ağırlaştırılmış idam cezası verdi.

Pakistan’ın Lahor kentinin Ahmediye bölgesindeki camilere saldırı düzenleyen Muaviye ve Abdullah, 94 kişinin hayatını kaybetmesine 100’den fazla kişininse yaralanmasına neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.