Pakistan’da baskına uğrayan okul yeniden açıldı

  • 12 Ocak 2015
  • 1.299 kez görüntülendi.
Pakistan’da baskına uğrayan okul yeniden açıldı

Pakistan Talibanı grupları tarafından baskına uğrayan ve 134’ü öğrenci 150 kişinin katledildiği okulda eğitim, verilen aranın ardından yeniden başladı.

Ülkede, baskına uğrayan Peşaver’deki “Army Public School” olmak üzere özellikle Hayber-Pakthunkva ve başkent İslamabad’daki okulların çevre duvarları yükseltilerek, dikenli tel örme zorunluluğu ve güvenlik kamerası takma mecburiyeti getirildi. Çevre duvarı olmayan ve güvenlik gerekliliklerini tamamlamayan okulların ise eğitime başlamasına izin verilmedi.

Baskına uğrayan okulun çevre güvenliği askerler tarafından sağlanırken, çocukların, aileleri tarafından okula getirildikleri görüldü. Katliamdan yaralı kurtulan bazı öğrencilerin ise kollarının halen bandajlı olduğu dikkati çekti. Pakistan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif’in de katıldığı açılışta anma töreni düzenlendi. Şerif, tören öncesi okula gelen tüm çocuk ve veliler ile tokalaştı. Törende, çocuklarından biri sağ kurtulup diğerini kaybeden anne ve babaların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Baskının yaşandığı 16 Aralık 2014 tarihinden sonra ülke çapında başlayan yarı yıl tatili, Peşaver saldırısının ardından daha erken bir tarihe alınmıştı. Sonrasında ise 15 günlük yarı yıl tatili okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması çalışmaları nedeniyle uzatıldı.

Pakistan’da 16 Aralık’ta 7 Pakistan Talibanı militanı tarafından aralarında asker çocuklarının da bulunduğu Peşaver’deki okula baskın düzenlenmiş, kanlı saldırıda 134’ü çocuk 150 kişi hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.