Pakistan’da geçici başbakan belirlendi

  • 30 Temmuz 2017
  • 932 kez görüntülendi.
Pakistan’da geçici başbakan belirlendi

Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif’in, Anayasa Mahkemesi’nin yolsuzluk iddiasıyla görevden alma kararı üzerine istifa etmesinin ardından başbakanlığa geçici olarak Pakistan Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahid Hakan Abbasi getirildi.

Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) partisinin üst düzey yetkilileri basın toplantısı düzenleyerek yeni başbakanın kısa sürede belirleneceğini açıklamıştı. PML-N üst düzey yetkilileri, genel seçimlerin planlandığı gibi 2018’de yapılacağını belirtti.

Toplantıda Nevaz Şerif’in küçük kardeşi halen Pencab eyaletinin başbakanı olan Şehbaz Şerif’in ise başbakanlık için asıl aday olarak gösterilmesi gündeme geldi.

Abbasi’nin iki ay için geçici olarak başbakanlık yapacağı bildiriliyor.

(Yargı tarafından görevden uzaklaştırılan eski Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif, görevden alınmasına yönelik memnuniyetsizliğini dile getirerek “İktidar hevesim yok” dedi. Kararın “temelsiz iddialara” dayandığını söyleyen Şerif, partisinin Meclis Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, tüm hayatı boyunca ülkesi için verdiği emeklerin boşa gitmesini istemediğini belirterek “İktidar hevesim yok. Tek isteğim ülkenin sorunlarından kurtulması.” dedi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.