Pakistan’da muhaliflerin lideri İmran Han’ın istifasını istedi

  • 02 Kasım 2019
  • 1.306 kez görüntülendi.
Pakistan’da muhaliflerin lideri İmran Han’ın istifasını istedi

Pakistan’da İslam Ulema Camiası başkanı Mevlana Fazlurrahman, dün gece yaptığı açıklamada, başbakan İmran Han’ın istifasını istedi.

İRNA’nın haberine göre, Pakistan’da muhalefet partilerinin hükümet kararlarını, kredi anlaşmalarını, zamları ve seçimlerdeki usulsüzlük iddialarını protesto için başlattığı Azadi March (Özgürlük Yürüyüşü) kapsamında Karaçi’den başkent İslamabad’a yürüyen protestocular, perşembe günü ulaştığı kentte dün ilk gösterilerini yaptı.

Gösteriler, Cuma namazının ardından başladı. Son bir yıldır ülkeyi yöneten hükümete ekonomiyi düzeltmesi için verilen zamanın dolduğunu söyleyen Fazlurrahman, “Ülke ekonomisi artık Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından atanıyor. Partimiz artık hükümete daha fazla zaman tanımayacak. Tekrar hükümeti ve başbakanı istifaya çağırıyorum.” dedi.

Fazlurrahman, ülkede yolsuzluğun son bir yılda önceki dönemlere göre daha fazla arttığını da sözlerine ekledi.

Bu arada başbakan İmran Han ise eylemlerin asıl amacının ülkede yürütülen yolsuzluk soruşturmaları olduğunu da söyleyerek, “Yolsuzluğa karışanları halkın önüne çıkardık, şimdi hepsi sıranın kendisine gelmesinden korkuyor. Pakistan’da yeni bir sayfa açıyoruz. Artık hırsızların saraylarda yaşadığı bir ülke olmayacağız. Tüm hırsızları cezaevine yollayacağız ve başkaları onların yaptığını yapmaktan korkacak.” dedi.

Yaklaşık 100 bini aşkın eylemcinin bazı yolları kullanması ve bazı noktalara girmesinin engellenmesi amacıyla bu yerlere İslamabad polisi tarafından konteynerler yerleştirildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.