Pakistan’ın Afganistan’a inen helikopteri ile ilgili çelişkili haberler devam ediyor

  • 05 Ağustos 2016
  • 779 kez görüntülendi.
Pakistan’ın Afganistan’a inen helikopteri ile ilgili çelişkili haberler devam ediyor

Pakistan dışişleri bakanlığı sözcüsü ülkeye ait helikopterin Afganistan’ın Logar vilayetine acil iniş yaptığı haberini doğrularken, helikopterdeki 7 kişinin kaderi hakkında bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Pakistan dışişleri bakanlığı sözcüsü Nefis Zekeriya Pakistan yetkililerinin Afganitanlı yetkililer ile bu konuda temasta olduğunu, helikopterdeki 7 kişinin bulunması ve yardım ulaştırılması için yardım ekiplerin gönderilmesini istediğine işaretle, Afgan yetkililerin bu bağlamda ciddi çalışmalar yürüttüklerine güvence verdiğini belirtti.

Bu arada Logar vilayeti yetkilileri de helikopterde bulunanların Taliban tarafından rehin alındığını fakat helikopterin Taliban tarafından hedef alınmadığı ve teknik arızadan dolayı zorunlu iniş yaptığını belirttiler.

Pakistanlı kaynaklar daha önce yaptıkları açıklamada, Pakistan Pencab vilayetine ait bir helikopterin Logar vilayetinde acil iniş yapmak zorunda kaldığını belirtti fakat alınan haberler helikopterde bulunan 7 kişinin taliban tarafından rehin alındığını göstermekte.

pakistanlı haber kaynakları, rehin alma olayı aradından helikopterin Taliban tarafından ateşe verildiğini belirtiyorlar.

Hleikopterdeki 7 kişinden 6’sının Pakistanlı birinin ise Rus tekniker olduğu açıklandıç/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.