Paris’te Bahreyn rejimi karşıtı gösteri

  • 28 Mayıs 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
Paris’te Bahreyn rejimi karşıtı gösteri

Paris mukimli Müslümanlıardan bir grub, Bahreyn rejiminin bu ülke halkına ve insan hakları aktivistlerine karşı zulüm ve cinayetlerini kınamak için Bahreyn rejimi elçiliği önünde gösteri düzenlediler.

İRİB haber ajansının Paris’ten verdiği habere göre göstericiler, Alı Halife rejimi güçlerinin, Bahreyn Müslümanları dini lideri Şeyh İsa Kasım’ın evini ablukaya almasını protesto amacıyla Bahreyn elçiliği önünde toplanarak itirazda bulunmak istedi ancak Paris yönetiminin buna izin vermemesi neticesinde Bahreyn elçiliğine yakın Uruguay alanında toplandılar.

Yaşlıların ada aralarında bulunduğu göstericiler ramazan ayının ilik günü ve oruçlu olmalarına rağmen Alı Halife ve Alı Suud rejimleri terörizmini kınayan pankartlar taşıdılar.

Alı Halife rejimi geçtiğimiz Pazar günü Şeyh İsa Kasım’ı bir yıl hapse ve tüm mal varlığının müsaderesine karar vermiş ve bunun üzerine halk ile rejim güçleri arasında çıkan çatışmalarda savunmasız gençlerden 6 kişi rejim güçlerince vurularak şehid edilmiş, 200 kişi yaralanmış ve 300’ü aşkın gösterici de tutuklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.