Pekin’in Tahran Büyükelçisi: İran, Çin’in önemli ortaklarındandır

  • 06 Haziran 2017
  • 1.208 kez görüntülendi.
Pekin’in Tahran Büyükelçisi: İran, Çin’in önemli ortaklarındandır

Çin’in Tahran Büyükelçisi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Çin’in “Bir Kuşak, Bir Yol” programında önemli ortaklarından sayıldığını ifade etti.

Çin’in Tahran Büyükelçisi Pang Sen bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın  İpek Yolu üzerinde yer alan uygar bir ülke olduğunu, Çin ve İran’ın “Modern İpek Yolu’nun İhyası” programında önemli rol ifa edebileceklerini kaydetti.

Çin’in Tahran Büyükelçisi ayrıca, Tahran-Pekin’in ticaret hacminin 2016 yılında 31 milyar 230 milyon dolar olduğuna temasla, geçtiğimiz yıl, Çin’in İran’a ihracatının 16 milyar 420 milyon dolar ve İran’dan da ithalatının 14 milyar 820 milyon dolar olduğunu hatırlattı.

İran-Çin işbirliğinin kazan-kazan şeklinde olduğunu sözlerine ekleyen Çin’in Tahran Büyükelçisi, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın Katar ile ilişkilerini kesmesine işaretle, bölge ülkelerine diyalog yoluyla meselelerini çözmeyi önerdi.

Pang Sen, terörizmle mücadele için bütün tarafların birleşmesi ve çifte standart uygulamalarından uzak durulması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.