Pelosi: Trump ABD ve dünya halkının canını tehlikeye attı

  • 16 Nisan 2020
  • 789 kez görüntülendi.
Pelosi: Trump ABD ve dünya halkının canını tehlikeye attı

ABD kongresi demokrat başkanı Nancy Pelosi, bu ülke başkanı Trump’ın Dünya Sağlık Örgütüne karşı kararına verdiği tepkide, Trump’ın bu işle Amerika ve dünya halkının canı ve yaşamını tehlikeye attığını ifade etti.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre ABD kongresi demokrat başkanı Nancy Pelosi yayınladığı bildiride ABD başkanı Donald Trump’ın Dünya Sağlık Örgtüne mali yardımların askıya alınması yönündeki kararını, tehlikeli, yasa dışı ve mantık dışı nitelerken, bu kararın hemen sorgulanacağını belirtti.

Pelosi söz konusu bildiride şu ifadelere yer verdi: Dünya Sağlık Örgütü dünya çapındaki koronavirüsle mücadeleleri yönlendirmektedir, ancak maalesef Trump ilk günden itibaren bu uluslararası kuruluşun uzmanları ve bilimi kaale almamaya başladı.

Bilindiği gibi Amerika başkanı Donald Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünü koronavirüsle mücadelede yeterli girişimlerde bulunmamakla suçlarken, Amerika’nın söz konusu örgüte yıllık desteklerini askıya alacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.