Pence, Irak Ziyaretinde Bağdat Yetkilileriyle Görüşmedi

  • 24 Kasım 2019
  • 908 kez görüntülendi.
Pence, Irak Ziyaretinde Bağdat Yetkilileriyle Görüşmedi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, sürpriz bir şekilde gittiği Irak’ta ABD’li askerleri ziyaret ettikten sonra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüştü ancak Irak merkezi hükümeti yetkilileriyle bir araya gelmedi.

Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Pence’in, Irak güvenlik güçlerine IŞİD ile mücadelede destek veren Enbar’ın batısındaki Aynu’l Esad Üssü’nde bulunan ABD’li askerleri ziyaret ettiği belirtildi.

Pence’in, Enbar’dan sonra Erbil’e geçtiği, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile de telefonla görüştüğü ifade edildi.

Açıklamada, Pence ile Abdulmehdi’nin telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve dayanışmanın güçlendirilmesinin yanı sıra Irak’taki hükümet karşıtı gösterilerde dile getirilen reform taleplerine karşılık verilmesi için gerçekleştirilen icraatlar ve reformların ele alındığı bildirildi.

Abdulmehdi’nin, Irak’ın egemenlik ve istikrarının önemi, Irak’taki tüm unsurların çıkarlarının korunmasıyla silahın devletin elinde olmasına vurgu yaptığı belirtildi.

Pence de Twitter hesabı üzerinden askeri üste eşi Karen Pence ile çektirdiği fotoğrafları paylaşarak, Şükran Günü için Irak’ta olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Pence, Erbil’de Barzani ile görüştü

IKBY medyasında yer alan haberlere göre Pence, Enbar’daki ABD askerlerini ziyaret ettikten sonra Erbil Uluslararası Havalimanı’nda IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Pence, ”Kürt güçleri ve Kürt halkını desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.