Pentagon Afgan çocukları katlettiklerini itiraf etti

  • 03 Eylül 2021
  • 1.974 kez görüntülendi.
Pentagon Afgan çocukları katlettiklerini itiraf etti

ABD Genel Kurmay Başkanı Mark Milley Pentagon’un Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlediği İHA saldırısında Afgan çocukların öldürüldüğünü dolaylı da olsa itiraf etti.

Amerika’nın Hill haber ajansının raporuna göre ABD Genel Kurmay Başkanı Mark Milley Savunma Bakanı Lloyd Austin’le Pentagon binasında düzenlediği ortak basın toplantısında Kabil’e yaptıkları İHA saldırısını savunarak saldırı ile ilgili araştırma sürdüğünü belirtti.

Raporda Taliban yetkilileri ABD İHA’sının Kabil’de Hoca Buğra semtinde bir ev düzenlediği saldırıda bir ailenin 9 üyesi hayatını kaybettiğini duyurduğu belirtildi.

Gerçi Amerika saldırıdan sonra IŞİD üyeleri hedef alındığını iddia etti, ancak daha sonra saldırıda 7 çocuk hayatını kaybettiği anlaşıldı.

ABD Genel Kurmay Başkanı Milley ise şu iddiayı ortaya attı:

Elimizde Afganistan’da IŞİD üyeleri özel bir aracı özel bir mekanda hazırladığı yönünde çok iyi istihbarat vardı. Biz onları çeşitli cihazlarla gözetim altına almıştık.

Haberlerde ise ABD İHA’sından fırlatılan füze Kabil hava limanına yakın bir eve isabet ettiği belirtilmişti.

Amerika bundan önce de Afganistan’da düzenlediği hava akınlarında sivilleri hedef aldıkları için çok kez eleştirilmişti.

Amerika ve müttefikleri 2001 yılında terörle mücadele ve Afganistan’ın güvenliğini sağlamak ve bu ülkeye demokrasi getirmek gibi bahanelerle Afganistan topraklarına saldırdı. Afganistan işgali Afgan halkı için ölüm ve yıkımdan başka bir şey getiremediği gibi güvensizliği, terörü ve uyuşturucu madde üretimini tırmandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.