Pentagon’un Aynul Esed üssünde geç açıklanan kayıp itirafı

  • 22 Ocak 2020
  • 2.013 kez görüntülendi.
Pentagon’un Aynul Esed üssünde geç açıklanan kayıp itirafı

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon geç gelen bir itirafta İran’ın füzeli intikamında kayıp verdiklerini belirtti.

Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi İran’ın Aynul Esed üssüne düzenlediği füze saldırısında hiç bir Amerikalı askere zarar gelmediğini ileri sürmesinden iki hafta sonra Pentagon Salı günü daha fazla sayıda Amerikalı askerin yaralandığını itiraf etti. Pentagon bundan önce İran’ın füze saldırısında yaralandıkları açıklanan 11 askerden başka yine diğer bazı yaralı askerler de tedavi için Irak’tan çıkarıldığını belirtti.

ABD terör ordusu üst düzey yetkilileri de diğer bazı yaralıların Almanya’da ABD terör ordusunun bölgesel merkezine sevk edildiğini açıkladı.

ABD terör ordusunun merkezi komutanlığı Centcom terör örgütü de İran’ın füze saldırısında daha fazla Amerikalı terörist asker yaralandığını açıkladı.

Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve iki komutanın beraberindeki heyette yer alan sekiz arkadaşları 3 Ocak Cuma günü ABD terör ordusunun Bağdat havaalanı yakınında düzenlediği terör saldırısında şehit düştü.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu 8 Ocak sabahın ilk saatlerinde  Amerika’nın Irak’ta Aynul Esed askeri üssüne ve Erbil’deki bir başka üsse onlarca balistik füze ile saldırarak ABD terör ordusunun şehit Süleymani suikastine kesin cevap verdi.

İran’ın füze saldırısında çok sayıda Amerikalı terörist asker helak edildi veya yaralandı. Aynul Esed üssünde yeterli tıbbi imkanlar olmadığından yaralılar helikopterlerle Amerika’nın Bağdat’taki askeri hastanesine sevk edildiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.