Peru’da iki ay önce ABD’nin Tia Maria maden projesine karşı başlatılan direniş devam ediyor

  • 18 Mayıs 2015
  • 889 kez görüntülendi.
Peru’da iki ay önce ABD’nin Tia Maria maden projesine karşı başlatılan direniş devam ediyor

Peru’da iki ay önce Tia Maria maden projesine karşı başlatılan direniş devam ederken, kolluk kuvvetlerinin de her gün halka saldırdığı bildiriliyor.

Peru’nun Arequipa’nın güney bölgesindeki Islay yerleşiminde ABD-Meksika ortak yatırımlı şirket Southern Copper Corporation tarafından işletilen Tia Maria maden projesine karşı direniş devam ediyor. Şirket Cuma günü projenin durdurulmayacağını açıklaması üzerine, Cumartesi günü kitlesel bir eylem yapıldı. Çiftçiler ve işçi sendikalarının katılımıyla Cocachacra’da düzenlenen protesto eylemi düzenleyerek Tia Maria’nın kapatılması için verilen mücadeledeki kararlılıklarını ortaya koydu. Cumartesi günü sokaklar ağaç ve taşlarla kapatıldı.

Tambo Vadisi’nde çalışan çiftçiler adına TeleSUR’a konuşan Augusto Parades “Süresiz grevimize devam edeceğiz. Southern’ın yolsuzluk yapan bir şirket olduğu kanıtlanmıştır ve biz bu maden projesini kabul etmiyoruz. Projenin şu an geri çekilmesini istiyoruz. Bu sorunu çözmesi gereken başkandır, çünkü onu biz seçtik. Fakat bir kez daha görüyoruz ve bir kez daha farkediyoruz ki hükümet sadece çok uluslu şirketleri savunuyor. Bu hükümetin politikaları halka karşıdır” ifadelerini kullandı.

Kolluk kuvvetleri tarafından korunan projeye karşı iki aydır devam eden direnişte, polis en az iki kişiyi öldürürken polis saldırılarında onlarca kişiyi yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.