Petrol Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor…

  • 13 Ocak 2015
  • 995 kez görüntülendi.
Petrol Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor…

Düşen petrol fiyatları, Çin’in artan alımlarına karşın, 2009 Mart ayından bu yana en düşük düzeylerine geriledi. Brent türü ham petrolün varil fiyatı, küresel petrol arz fazlasının artacağı beklentileriyle yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesi 45,20 dolara kadar düştü. Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2 dolayında düşüşle yaklaşık altı yılın en düşük düzeyine ulaşmış oldu.

Böylece, Brent petrolün varil fiyatında, bu yıl Haziran ayındaki 115 dolarlık düzeyinden düşüş yüzde 60’ı geçti. Brent ile birlikte düşüşü süren ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı da 44,70 dolara kadar geriledi

Brent türü ham petrolün varil fiyatının geçen yılın haziran ayında başlayan düşüş trendi, küresel petrol arzının artacağına ilişkin beklentilerle ivme kazandı. Dün güne 50 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, etkisini artıran satışlarla 47,14 dolara kadar geriledi.

Bugün ise Çin’in ham petrol ithalatının günlük 7 milyon varille rekor seviyeye ulaşmasının ardından 47,14 dolarla günün en yüksek seviyesini gören Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) üretim tavanının değiştirilmemesi kararının doğru olduğuna yönelik gelen açıklamalarla 16 Mart 2009 tarihinden bu yana en düşük seviye olan 45,20 dolara kadar geriledi. Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda ise 45,66 dolardan alıcı buluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.