Petrolü de “kestiler”

  • 27 Kasım 2014
  • 918 kez görüntülendi.
Petrolü de “kestiler”

Irak’ın Kerkük kentinde terör örgütü IŞİD militanlarının patlattığı Kuzey Petrol Åžirketi’ne ait boru hattındaki yangın devam ediyor.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre IŞİD militanlarının, Kerkük’ün 20 kilometre güneyindeki Telelwerd ve Mektep Halit köylerine düzenlediÄŸi saldırılar püskürtülse de Kerkük’ten Beyci Rafinerisi’ne ham petrol taşıyan boru hattındaki yangın sürüyor. Kerkük’teki PeÅŸmerge komutanlarından Albay Fatih Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının TNT’lerle boru hattını patlattıklarını söyledi. Hattaki yangının söndürülemediÄŸini aktaran Muhammet, bölgedeki asayiÅŸ durumunun ise kontrol altında olduÄŸunu kaydetti.

IŞİD militanları cesetleri bırakıp kaçtı

Bu arada dün yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmaların ardından Telelwerd ve Mektep Halit’te ağır kayıp veren IŞİD militanlarının, ölülerini almadan bölgeden kaçtıkları görüldü. Çatışmalarda hayatını kaybeden çok sayıda militana ait cesedin arazide bırakılması dikkati çekti. IŞİD militanları, Kerkük’ün 20 kilometre güneyine konuÅŸlandı. Örgüt,Irak hükümeti kontrolündeki Kuzey Petrol Åžirketi’nin, hakim olduÄŸu sahalara veboru hattına 4 kilometre yaklaÅŸtı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.