Peygamberi A’zam (sav) tatbikatının iki önemli bölgesel ve uluslar arası mesajı…

  • 28 Şubat 2015
  • 835 kez görüntülendi.
Peygamberi A’zam (sav) tatbikatının iki önemli bölgesel ve uluslar arası mesajı…

Tahran’da çıkan Cumhuri-i İslami gazetesi bugünkü sayısında İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu tarafından düzenlenen 9. Peygamberi A’zam (sav) tatbikatının, bölgesel ve uluslar arası iki önemli mesajı içerdiğini söyledi.

Cumhuri-i İslami gazetesi bugünkü baş makalesinde bu tatbikatta kullanılan yeni silahların deniz ve karasal boyutlarını irdeleyerek, bu tatbikatın bölge halkları ve devletlerine ve özellikle de Fars Körfezi güneyindeki ülkelere mesajının, bölge güvenliğinin sağlanması konusunda yabancıların varlık ve müdahalesine hiçbir ihtiyacın olmadığını yazdı.

İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin deneyimli, modern yeni silahlarla donanmış ve bölge ihtiyaçlarının tamamen bildiklerini hatırlatan Cumhuriyi İslami gazetesi bu tatbikatın bir diğer mesajının ise bölgeye müdahale etmek isteyen yabancı güçlere yönelik olduğunu , bölgeye müdahale eden yabancı güçlerin İran silahlı kuvvetlerinin savaş kudreti ve kabiliyeti hakkında dakik bilgiye sahip olduklarını ve İran’ın onlara bağımlı ve muhtaç olmadığını çok iyi bildiklerini ve hatta başka halkların ihtiyaçlarını karşılayacak konumda bile bulunduğunu çok iyi bildiklerini yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.