Pompeo, Suudi dışişleri bakanı ve Mogherini ile İran’ı görüştü

  • 13 Temmuz 2018
  • 1.825 kez görüntülendi.
Pompeo, Suudi dışişleri bakanı ve Mogherini ile İran’ı görüştü

Brüksel’deki NATO toplantılarına katılan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Avrupalı müttefikleri ve Suudi Arabistan dışişleri bakanı ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Belçika’nın başkenti Brüksel’de devam eden NATO zirvesinde gerçekleştirdiği görüşmelerde Suudi rejimi dışişleri bakanı Adil El’Cübeyr ve AB dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini ile ikili ilişkileri daha da geliştirme ve sözde İran tehditleri konusunu görüştüğüne yer verdi.

İran İslam Cumhuriyetinin teröristlerle mücadele konusunda Irak ve Suriye yönetimlerine verdiği müsteşarlık desteği ve  ABD ve onların bölgedeki bazı ülkelerin desteğindeki teröristlerin yenilgileriyle sonuçlanması İran aleyhinde tepkilere ve öfkelerine neden olmaya devam ediyor.

Bu arada Amerikan dışişleri bakanlığı, Pompeo ve Mogherini arasında yapılan görüşmede, İran’ın Ortadoğu bölgesindeki nüfuzu ile mücadele edilmesi konusunda tarafların anlaştığını iddia etti.

Öte yandan AB dış siyaset sorumlusu Mogherini’nin ofisinden yapılan açıklamada ise görüşmede Mogherini’nin, Amerika’ya, nükleer anlaşmaya bağlı kalmasını hatırlattığına yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.