Pompeo ve Netanyahu İran’ı Görüştü

  • 02 Ocak 2020
  • 560 kez görüntülendi.
Pompeo ve Netanyahu İran’ı Görüştü
 ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Perşembe günü siyonist rejim Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu görüşme ABD Dışişleri Bakanı ve siyonist rejim Başbakanı arasında son güç günde gerçekleşen ve İran’ı ele aldıkları ikinci telefon görüşmesiydi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmede bir kez daha Amerika’nın korsan İsrail’e desteğine ve İran ile mücadeleye vurgu yaparak Irak halkının Bağdat’da ABD Büyükelçiliği önünde protesto eylemini kınadı.

Binlerce Iraklı Amerika terör ordusunun Kaim kentinde Haşdi Şabi hareketinin mevzilerini bombardıman etmesine itiraz etmek için Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği önünde eylem yaptılar. Iraklı protestocular Haşdi Şabi ve direniş gruplarının bayraklarını Büyükelçiliğin duvarlarından asarak ABD bayrağını yaktılar ve kahrolsun Amerika sloganı atarak Büyükelçiliğin kapatılmasını ve ABD Büyükelçisinin de ihraç edilmesini istediler.

Amerika terör ordusuna bağlı savaş uçakları 29 Aralık Pazar günü Irak topraklarında ve Suriye’de Haşdi Şabi hareketinin iki tugayına ait üslere saldırı düzenledi, saldırıda Haşdi Şabi güçlerinden en az 28 kişi şehit düştü, 51 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.