Pompeo Yakında İran’a Karşı Yeni Girişimlerin Hayata Geçirilmesinden Söz Etti

  • 16 Kasım 2020
  • 2.159 kez görüntülendi.
Pompeo Yakında İran’a Karşı Yeni Girişimlerin Hayata Geçirilmesinden Söz Etti

Amerika dışişleri bakanlığında son günlerini geride bırakan Mike Pompeo bu hafta içerisinde İran’a karşı yeni yaptırımların hayata geçirileceğini duyurdu.

FARS Haber Ajansının verdiği habere göre  Pompeo  Amerika dışişleri bakanlığı sitesinde  yayımlanan  bildiride  şöyle bir açıklamada bulundu:”  Amerika  İran’ın yanıt vermeye zorlanması sürecine devam edecektir. Bu çerçevede mevcut hafta içerisinde  Tahran’a karşı yeni girişimler hayata geçirilecektir. ”

Amerika başkanlık seçimleri  Donald Trump’ın Beyaz Saray’dan uzaklaşması ile sonuçlanmasının ardından haber kaynakları   Trump hükümetinin  kalan az sürede  her hafta İran’a karşı yaptırımlar hayata geçirmek istediğini  belirttiler.

Bu doğrultuda  Amerika hazine bakanlığı geçen hafta  bir kaç İranlı kurum ve şahsa da yeni yaptırımlar uyguladı.

Amerika başkanı Trump  BERCAM nükleer anlaşmasından  çıkmasının ardından İran’a karşı maksimum baskı siyaseti  uygulayarak  İran’ı zorla müzakere masasına oturtmak ve kendi zannınca Amerika için daha iyi bir anlaşmaya varmak istedi.

İki yıl önce  İran’ı baskılar altında bırakarak müzakere masasına geri getireceğini  iddia eden Trump ve hükümeti hala bu hedefine ulaşamamıştır. Bu yüzden Trump hükümeti bu başarısızlığı yüzünden de büyük eleştiriler almıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.