Pompeo yeniden İran’da kargaşaları desteklediğini açıkladı

  • 27 Kasım 2019
  • 807 kez görüntülendi.
Pompeo yeniden İran’da kargaşaları desteklediğini açıkladı

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo beyaz sarayın müdahaleci politikalarında bir kez daha İran’da son günlerde çıkarılan fitne olaylarına destek vererek, İran’da internet bağlantısı kesildiği sıralarda İran içinden Amerika’ya fotoğraf ve görüntü ulaştığını ileri sürdü.

Salı günü bu açıklamayı yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran’da çıkarılan fitne olaylarından 20 bin kadar fotoğraf, görüntü, mesaj ve not kendilerine ulaştığını iddia etti.

Pompeo ayrıca internetin kesilmesi İran ekonomisinde asgari faaliyet de aksadığını ve İran ekonomisi ağır darbe aldığını ileri sürdü.

Pompeo müdahaleci açıklamasının devamında İran hükümetinin içten değişmesini ve davranışları da değiştirmesini istediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise başta Amerika olmak üzere Batılı devletlerin İran milletine destek iddiaları şerefsizce ileri sürülen bir iddia olduğunu, İran milletine dayattığı iktisadi terörle gıda ve ilaç ulaşmasını engelleyen bir rejim hiç bir zaman İran milletini desteklediği gibi utanmazca bir iddiada bulunamayacağını vurguladı.

İran’da yakıt fiyatlarını düzenleme kararı geçen Cuma günü yürürlüğe girdikten sonra bir avuç provokatör halkın barışçıl itiraz hareketini saptırmaya çalıştılar.

Beyaz saray ise hemen Pazar günü müdahaleci bir açıklama yaparak, itiraz hareketini saptıran ve bazı kentlerde huzursuzluk çıkararak kamu mallarını tahrip eden eşkıyayı desteklediğini ilan etti.

Öte yandan İran milleti son bir iki günde çeşitli kentlerde düzenledikleri yürüyüşlerde isyancıların çıkardığı kargaşaları şiddetle kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.