Press TV: Sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz

  • 08 Aralık 2022
  • 67 kez görüntülendi.
Press TV: Sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz

İngilizce yayın yapan Press TV, Eutelsat uydusundan yaptığı yayının kesilmesini kınayarak konuyla ilgili yayınladığı yazılı açıklamada, Press TV’nin sessizlerin sesi olmaya devam edeceğini ve bu sahneyi faaliyetleri için yeni bir fırsata çevireceğini vurguladı.

Avrupa Birliği’nin 14 Kasım 2022’de İngilizce yayın yapan Press TV’ye alenen İran karşıtı bir hamleyle yaptırım uygulamalarının ardından Fransız uydu şirketi Eutelsat de bu kanala, askıya alma bildirimi gönderdi.

İngilizce yayın yapan Press TV Çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada, Eutelsat’in ve başta Avrupa Birliği’nin düşmanca eyleminin, İran halkının İngilizce konuşan tek sesini susturmak için tasarlanan eylemler zincirinin medya halkalarından biri olduğunu duyurdu.

Bu açıklamada, Twitter’dan Facebook, Instagram ve YouTube’a kadar birçok sosyal platformda kullanıcı hesaplarının bloke edilmesi ve hatta Press TV sitesinin .com alan adının ABD Adalet Bakanlığı tarafından el konulması ve ağın sahiplerine yaptırım uygulanması yer alıyor. ABD Hazine Bakanlığı ve Avrupa Birliği çalışanları ve yöneticileri medya terörü davasının bir parçasıdır.

Press TV yaptığı açıklamada, Avrupa’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne düşman çok sayıda kanala ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, Avrupa’nın nefret, bölücülük, yalan haber yayma ve muhalifler tarafından şiddet ve vahşi cinayetleri teorileştirme dalgasına sessiz kaldığını belirtti. Medya, İran vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye atmak, ayrılıkçı grupları kışkırtmak ve yabancı teröristleri kurnazca desteklemek amacıyla İran şehirlerinin sokaklarında vandallık ve isyan yapmaları için eğitim ve teşviki görmezden geliyor ve buna ifade özgürlüğü diyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.