Putin: ABD Yaptırımları Rusya Ekonomisine Yardım Etti

  • 21 Kasım 2019
  • 1.132 kez görüntülendi.
Putin: ABD Yaptırımları Rusya Ekonomisine Yardım Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin her zaman ABD’ye saygı duyduğunu ve yaptırımların ülke ekonomisine yardım ettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çarşamba günü Moskova’da düzenlenen bir yatırım forumunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ülkesinin ABD’ye her zaman büyük bir saygı duyduğunu ve 2020 ABD seçimlerinde karışmakla suçlanmayacağını umduğunu söyleyen Putin, Rusya’nın Amerika Birleşik Devletleri’yle birçok ortak çıkarı olduğuna inandığını dile getirdi.

Yapılan bir çeviriye göre Putin; “ABD büyük bir güçtür ve biz onlara her zaman büyük saygıyla davrandık, iki dünya savaşında iki kez müttefik olduk, bu bizim ortak tarihimiz” dedi.

Ukrayna’nın yeni lideri Zelensky alakalı azil soruşturmasına atıfta bulunan Putin, Rusya’nın Ukrayna’ya odaklandığı için seçimlere karışmakla tekrar suçlanmayacağını umduğunu söyledi.
“Umarım kimse bizi ABD’deki seçim müdahalesiyle suçlamaz. Şimdi Ukrayna’yı suçluyorlar. Bununla tek başlarına ilgilenmelerine izin vereceğiz. Ancak bu iç politika faktörleri ve ABD’deki iç politik mücadele, Rus-Amerikan ilişkileri üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Umarım bu gelecekte sona erecek ve biz hazırız.” dedi.

Yaptırımlara ilişkin olarak da dikkat çekici değerlendirmeler yapan Putin, ABD yaptırımlarının ilk kez 2014’te uygulanmaya başladığında ülkeyi başta endişeli hale getirdiğini anlattı.
“Ekonomik ve teknik egemenliğimizi artırmak için hepimiz çok ciddi ve büyük bir adım attık. Bu anlamda, tüm bu sınırlamaların ve yaptırımların ekonomimiz için faydası oldu.” diyen Putin, engellerin Avrupa için milyarlarca dolarlık ticaret kaybına ve Rusya için daha azına yol açtığını ekledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.