Putin, Aliyev ve Sarkisyan ile Dağlık Karabağ konusunu görüştü

  • 21 Haziran 2016
  • 1.012 kez görüntülendi.
Putin, Aliyev ve Sarkisyan ile Dağlık Karabağ konusunu görüştü

Rusya devlet başkanı Putin, dün Saint Petersburg’da Aliyev ve Sarkisyan’la bir araya geldi.

(Sputnik ajansına göre) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Saint Petersburg’da bir araya gelen Rusya, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan liderlerinin Dağlık Karabağ’daki çözüm sürecine ivme kazandırma konusunda anlaşma sağladığını açıkladı.

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, siyasi çözümde kararlı bir ilerleme sağlandığının vurgulandığı üçlü bir bildiriyi kabul etti” diyen Lavrov, liderlerin bölgedeki durumun normalleşmesi konusundaki bağlılıklarını teyit ettiğini söyledi.

Kremlin’in bildirdiğine göre, Aliyev ve Sarkisyan, Karabağ sorununun çözümü konusunda Rusya’nın girişimlerine teşekkür ederken, Aliyev de, Putin’le görüşmesinde 20 yıldır Ermenistan’ın işgalinde olan Karabağ topraklarının Azerbaycan Cumhuriyetine yeniden iadesi gereğine vurgu yaptı.

Bu arada Lavrov, Putin, Aliyev ve Sarkisyan’ın Dağlık Karabağ’daki çatışma bölgesinde görev yapan AGİT gözlemcilerinin sayısını artırma konusunda anlaşma sağladıklarını belirtti. Lavrov, liderlerin çözüme yönelik müzakerelerde ilerleme sağlanması için gerekli koşulları oluşturma kararı aldığının altını çizdi.

Dağlık Karabağ’daki mevcut duruma ilişkin bilgi de paylaşan Lavrov, son günlerde bölgede ateşkesin uygulandığını belirtti. Rus bakan, liderlerin bildirisinde de son günlerdeki ateşkes durumuna yer verildiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.