Putin: Amerikalı ve İsrailli ortaklarımızla çalışma grubu oluşturduk

  • 11 Ekim 2015
  • 800 kez görüntülendi.
Putin: Amerikalı ve İsrailli ortaklarımızla çalışma grubu oluşturduk

Rusya lideri Putin, Suriye’deki saldırılara ilişkin İsrail ve ABD ile ortak çalışma grubu kurduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki hava saldırılarının devam edeceğini ve Rus ordusunun kara operasyonuna katılmayacağını söyledi. Putin, Suriye’deki hava operasyonlarına ilişkin, “Amerikalı ve İsrailli ortaklarımızla çalışma grubu oluşturduk” dedi

Rusya-24 kanalında yayınlanan bir program için mülakat veren Putin, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Putin, Rusya’nın hava saldırılarının devam edeceğini belirterek, “Suriye’de kara operasyonlarına katılmayacağız. Bizim görevimiz, Suriye’de meşru yönetimi istikrara kavuşturmak ve politik çözüm için koşulları oluşturmak” dedi.

Suriye’deki hava operasyonları için önceden hazırlık yaptıklarını belirten Putin, “Uzun bir süre havadan ve uzaydan keşif yaptık. Yeterince mühimmat ve kuvveti doğru zamanda ve gerekli yerde yoğunlaştırdık. Bunlar anlık gelişmeler değil, önceden hazırlanan planların uygulanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Putin, Suriye’deki hava operasyonlarında Batılı ülkelerle işbirliği konusunda anlaşma sağlanamadığını belirterek, “Ama biz umudumuzu kaybetmiyoruz. Bazı gelişmeler var. Amerikalı ve İsrailli ortaklarımızla çalışma grubu modelleri oluşturduk, Türk ortaklarımızla da bu doğrultuda bulunuyoruz. Amerika’dan olası istenmeyen olayların önüne geçmek için ortak çalışma teklifi geldi. Bu aşama, hiçbir diyalog olmamasından iyidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.