Putin: Rusya’da terörizme ciddi darbe indirildi

  • 06 Mart 2018
  • 1.199 kez görüntülendi.
Putin: Rusya’da terörizme ciddi darbe indirildi

Rusya devlet başkanı Putin, Rusya’da terörizmle mücadelede önemli bir aşamaya gelindiğini zira terörizme çok büyük darbe indirildiğini söyledi.

Putin, dün Rusya Federal Güvenlik Kurumu üyeleriyle görüşmesinde,  son 6 yılda Rusya’da terörizmin çok büyük oranda en aza indirildiğini ve Federal Güvenlik Kurumu çalışanlara da çabalarından dolayı teşekkür etti.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın 2017 yılındaki silah ve askeri teçhizat ihracatının 15 milyar dolardan fazla olduğunu söyledi. Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Komisyonu’nun toplantısında konuşan Putin, Rusya’nın silah ihracat hacminin üç yıldır üst üste arttığına dikkat çekti.

Rusya lideri, 2017 yılında silah ve askeri teçhizat ihracatının 15 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini duyurdu. Rusya’nın küresel pazarda önde gelen silah tedarikçilerinden biri olduğunu kanıtladığının altını çizen Putin, şöyle devam etti:

“İşbirliği coğrafyamız sürekli genişliyor. Partner sayımız halihazırda 100’ü aştı. 2017 sonuçlarına göre imzalanan anlaşmaların hacmi neredeyse iki katına çıkarak 16 milyar dolar oldu. Sipariş portföyümüz de 45 milyarın doların üzerine çıktı.”

Diğer yandan üçüncü ülkelerin Rusya’nın askeri-teknik işbirliği alanındaki partnerlerine benzersiz bir baskı uyguladığını vurguladı.

Putin, Suriye’de etkinliğini ortaya koyan silah türleri dahil olmak üzere en yüksek teknolojiye sahip silahlar alanında istekli ülkelerle işbirliğini geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.