Putin: Suriye’de Rusya’nın askeri operasyonları sona erdi

  • 07 Aralık 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Putin: Suriye’de Rusya’nın askeri operasyonları sona erdi

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Suriye’de Fırat Nehri’nin her iki kıyısının terör örgütü IŞİD militanlarının tamamen temizlendiÄŸini artık siyasi çözüm sürecine odaklanılması gerektiÄŸini belirtti.

Nijniy Novgorod’daki GAZ otomobil fabrikasında konuÅŸan Putin, Suriye’de IŞİD’e karşı zafer ilan etti. Rusya Devlet BaÅŸkanı, “Savunma Bakanı Sergey Åžoygu, iki saat önce sunduÄŸu raporda, Suriye’de Fırat Nehri’nin batı ve doÄŸu kıyılarındaki operasyonların militanların tamamen temizlenmesiyle sona erdiÄŸini bildirdi” dedi.

Teröristlerin  münferit olarak direnebileceÄŸini belirten Putin, “Ancak bu bölgede ÅŸu aÅŸamada operasyonlar tamamlandı. Operasyonların zaferle, teröristlerin tamamen yok edilmesiyle tamamlandığını tekrarlamak istiyorum” vurgusu yaptı.

Putin’in Suriye’nin doÄŸusundaki Deyr ez Zor’un IŞİD’den tümüyle temizlendiÄŸine iÅŸaret eden açıklamalarının ardından Rusya Genelkurmay BaÅŸkanı Valery Gerasimov da Suriye’nin IŞİD teröristlerinden tümüyle kurtarıldığını duyurdu. Gerasimov ”Suriye toprakları üzerinde tüm IŞİD grupları yok edildi ve topraklar kurtarıldı. Bugün itibarıyla Suriye’de IŞİD’in kontrolünde toprak parçası kalmadı” dedi.

Öte yandan Putin, artık Suriye’de bir sonraki aÅŸamaya geçilmesi ve tam teÅŸeküllü siyasi çözüm sürecine odaklanılması gerektiÄŸini belirtti. Siyasi çözüm öncesinde gerilimi azatma (çatışmasızlık) bölgelerini güçlendirmenin önemine vurgu yapan Rusya lideri, siyasi çözüm süreci için şöyle bir yol haritası çizdi: ”Ama bu çok büyük, çok uzun bir iÅŸ. BaÅŸlamak için en azından ilk adımları atmak zorundayız. Åžekillenmekte olan durumu pekiÅŸtirmeli, gerilimi azatma (çatışmasızlık) bölgelerini güçlendirmeli, Suriye topraklarında kan dökülmesinin tamamen sona ermesini garanti altına almalı ve barışçı siyasi çözüm sürecine geçmeliyiz.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.