Putin, yeni bölgelerin Rusya topraklarına ilhakını imzaladı

  • 04 Ekim 2022
  • 149 kez görüntülendi.
Putin, yeni bölgelerin Rusya topraklarına ilhakını imzaladı

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan ayrılan 3 bölgenin Rusya topraklarına baÄŸlanmasına iliÅŸkin fermanı imzaladı.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin onayının ardından Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin Dontesk, Lugansk ve Herson ile Zaporojye’nin Rusya’ya ilhakına iliÅŸkin kararı imzaladı.
Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Donetsk ve Lugansk ile Herson ve Zaporojye’nin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin yapılmış anlaşmaları oybirliğiyle onayladı.
Federasyon Konseyi’nde gerçekleştirilen oturumda, Donetsk ve Lugansk  ile Herson ve Zaporojye’nin Rusya’nın parçası hâline gelmesine ilişkin imzalanmış anlaşmalar ile onaylandı.
Bununla beraber, Rusya Federasyon Konseyi’nde düzenlenen oturumda, ülke topraklarına dört yeni bölgenin eklenmesine ilişkin anayasal düzenlemeler de kabul edildi. Parlamentonun alt kanadı Duma’nın da dün kabul ettiği söz konusu düzenlemelere göre yeni bölgelerin isimleri Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Herson ve Zaporojye bölgeleri olarak aynı kalacak.
Bölgelerin isimleri bu biçimleriyle Rusya Anayasası’nın 65. maddesine eklenecek. Daha önce Donetsk ve Lugansk’nın başına bölge liderleri; Herson ve Zaporojye’nin başınaysa valiler atanacağı açıklanmıştı.
Öte yandan Lugansk  ve Donetsk parlamentoları olan halk konseyleri cumhuriyetin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin anlaşmayı onayladı./
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.