Raci Es-Surani: Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Başvuru Yapmak Filistinlilerin Hakkı…

  • 06 Ocak 2015
  • 791 kez görüntülendi.
Raci Es-Surani: Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Başvuru Yapmak Filistinlilerin Hakkı…

Filistin İnsan Hakları Merkezi Müdürü Raci Es-Surani, Filistin Yönetimi’nin görevinin Roma Sözleşmesi’ne imza attıktan sonra sona erdiğini ve bundan sonra dava açmak için insan hakları kuruluşlarına ve avukatlara görev düştüğünü söyledi.

Es-Surani, Filistin Yönetimi’nin rolünün talepleri kaydetmek olduğunu ve daha sonra görevin avukatlara ve kurbanlara düştüğünü, dava açmak üzere mahkemeye başvurmaları gerektiğini belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin mahkemesi olmayanların mahkemesi olduğunu kaydeden Es-Surani, son savaşla ilgili dosyanın birkaç dilde hazırlandığını ifade etti.

Filistinlilerin UCM’ye özel ilgilerinin olduğunu, çünkü İsrailli savaş suçlularını yargılamak için seçeneklerinin sınırlı olduğunu söyleyen Es-Surani, İsrailli canilerin yargılanması için Londra, Madrid ve benzeri bazı Avrupa başkentlerinde açılan davaların ardından son yıllarda sorunun daha belirgin hale geldiğini, Avrupa hükümetlerinin savaş suçlularının yargılanmasına izin veren kanunlarını değiştirmeye başladığını bildirdi.

Es-Surani, UCM’de Filistinlilerin gündeme getirebilecekleri en önemli davanın Gazze Şeridi’ne açılan son savaş olduğunu ifade ederek, onlarca ailenin tamamen yok edildiğini ve birçok mahallenin tümüyle yıkıldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.