Rafah Kapısı’ndan Kahire’ye Giden Otobüsten Filistinli 4 Yolcu Kaçırıldı

  • 20 Ağustos 2015
  • 785 kez görüntülendi.
Rafah Kapısı’ndan Kahire’ye Giden Otobüsten Filistinli 4 Yolcu Kaçırıldı

Rafah Sınır Kapısı’ndan Kahire Havaalanı’na yolcu taşıyan otobüslerden biri dün akşam geç saatlerde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Silahlı kişilerin yolcular arasında bulunan dört kişiyi kaçırdıkları ifade edildi.

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezem, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam geç saatlerde Mısır’ın Rafah bölgesinde Mısır güvenlik güçlerinin himayesinde seyreden otobüsün kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından durdurulduğunu ve yolculardan dört Filistinlinin kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüklerini söyledi.

Otobüste bulunan yolcular, yaptıkları açıklamada, iki otomobille gelen silahlı kişilerin Rafah Kapısı’ndan Kahire’ye doğru gitmekte olan otobüse kapıdan yaklaşık bin metre sonra ateş açarak durdurduklarını, otobüste 50 yolcu bulunduğunu ve otobüsü durduran silahlı kişilerin kimlik kontrolü yaptıktan sonra yolculardan dördünü kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdüklerini bildirdi.

Kaynaklar, Mısır güvenlik güçlerinin daha sonra olay yerine geldiğini ve otobüsü Rafah Kapısı’na geri döndürdüğünü, yolcuların kapının Mısır tarafında beklediklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.