Rafsancani: İslam inkılabının ardından başta Hıristiyanlar olmak üzere dini azınlıklarla sorun yaşanmadı

  • 01 Ocak 2016
  • 913 kez görüntülendi.
Rafsancani: İslam inkılabının ardından başta Hıristiyanlar olmak üzere dini azınlıklarla sorun yaşanmadı
İran İslam cumhuriyeti nizamı maslahatını teşhis konseyi başkanı, Hıristiyan şehitlerin, Hıristiyan toplumun İran’a olan sevgisinin göstergesi olduğunu belirtti.

İslam nizamı maslahatını teşhis konseyi başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani dün yeni miladi yıl ve Noel eşiğinde Tahran Ermeniler Başpiskoposu ile görüşmede, İslam inkılabı ardından başta Hıristiyanlar olmak üzere dini azınlıklarla sorun yaşanmadığına işaretle, Hıristiyanlık toplumun İran ve inkılaba özellikle de kutsal savunma döneminde büyük hizmetleri olduğunu belirtti.

Ayetullah Rafsancani tüm ilahi dinlerden oluşan Ehli Kitab’la barışçıl yaşamın Kuran Kerim’de vurgulandığına işaretle, Kuran Kerim’de Hz. İsa’dan -as- saygı ve büyüklükle söz edildiğini, müslümanların da kendi dini kitapları gereğince onlarla dostça yaşamaları gerektiğini ifade etti.

Tahran Ermeniler Başpiskoposu Sebu Serkisyan da Hz. Muhamemd’in -saa- kutlu doğumu nedeni ile tebriklerini sunarak, yapılan görüşmeden memnuniyetini açıkladı ve söz konusu iki ilahi peygamberin veladetinin sevindirici olduğunu belirtti. Tahran Ermeniler Başpiskoposu ayrıca İslam ve Hıristiyanlığını bir çok geniş ortaklıklara sahip olduğunu, bunun ise sevindirici olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.