Rafsancani: Terörizmle mücadelede bütün ülkelerin işbirliği zaruridir

  • 17 Nisan 2016
  • 753 kez görüntülendi.
Rafsancani: Terörizmle mücadelede bütün ülkelerin işbirliği zaruridir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, şom terörizm belasına karşı bütün ülkelerin işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani, Almanya’nın Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil ile yaptığı görüşmede, terörizmin yayılmasının kaygı verici olduğunu belirterek; başta dünya akıllıları olmak üzere bütün ülkelerin beşeriyetin bu alanda önünün açılması için program ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Ayetullah Haşimi Rafsancani, başta Afganistan olmak üzere bölge ülkelerinde terörist grupların nasıl ortaya çıktığını da değerlendirirken; ”batı-doğu ve bölgedeki mürteci ülkeler İslam Cumhuriyeti ile mücadele etmek için terör örgütlerini oluşturdular ve güçlendirdiler. Ama şimdi bu tehdit onları da yakalamış bulunuyor.” dedi.

Ayetullah Rafsancani, Belçika ve Fransa’da yaşanan terör olaylarının bunun en bariz örneği olduğunu belirtirken, ‘daha da tehlikeli bir durum teröristlerin kimyasal silahlar elde etmeleridir ve bunların kökünün kazılması öyle kolay değil fakat dünya akıllıları beşeriyetin geleceği için bu konuda da program ortaya koymalılar’ dedi.

Bu arada sözkonusu görüşmede Alman yetkili de, bölgedeki yaşanan olayların kendi ülkesinde de olumsuz etkilere neden olduğunu belirterek bunun en açık ispatının da mülteciler sorunu olduğunu belirtti ve ”Avrupa’nın bu konudaki tutumu uygun değildi ve Almanya bu konuda Avrupa’nın bütün yükünü omuzlamamalı” dedi.

Bu arada bilindiği gibi İran’da halihazırda Afgan ve Iraklı 3 milyon mülteci bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.