Rahmetli İmam Humeyni, dünyada anılıyor

  • 04 Haziran 2021
  • 1.810 kez görüntülendi.
Rahmetli İmam Humeyni, dünyada anılıyor

İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni, vefatının 32. yıldönümü dolaysıyla Suriye’nin başkenti Şam’da bir grup elit ve düşünürün katılımıyla düzenlenen etkinlikte anıldı. İran’ın diğer ülkelerdeki büyükelçiliklerinde de benzer merasimler düzenleniyor.

Merasimde Rahmetli İmam Humeyni’nin düşüncesinde direnişin yeri ve önemine vurgu yapılarak, bölgedeki krizlerin çözümü için İmam Humeyni’nin düşünce ve ülkülerine sarılması gerektiğinin altı çizilip, Siyonist düşman ile uzlaşma şiddetle reddedildi.

Bu arada İRNA’ya konuşan Filistin Halk Direnişi Komiteleri Komutanı Muhammed el Berim, İmam Humeyni’nin -ra- Filistin meselesine İslam dünyasının ekseni olduğuna vurgu yapmakla yeniden itibar kazandırdığını ve tüm Müslümanlar’ı Filistin meselesi etrafında birleştirdiğini kaydetti.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin parlamentodaki üyelerinden Nazım Dabbağ da, İslam İnkılabı’nın dünya Müslümanları için örnek olduğuna işaretle, İmam Humeyni’nin mektebinin hala yaşamakta olduğunu belirtti.

Lübnan Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud da Mehr Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Rahmetli İmam Humeyni’nin İran’da İslam hareketinin başından itibaren Filistin dahil İslam dünyası konulara özel önem verdiğini kaydetti.

İmam Humeyni’nin 4 kasım 1969 tarihinde Ankara’ya gittikten sonra, bir süre kaldığı tarihi kent Bursa’daki İmam Humeyni Kültür Merkezi Başkanı Bülent Ayyıldız da,  yıllar öncesinden Rahmetli İmam Humeyni’nin eserleri, mesajları ve tavsiyelerini koruma ve yaymak için Türkçe olarak çabalarda bulunduğuna işaretle, İmam Humeyni’nin cebirle Türkiye’de ikamet ettiği 11 ayın Tahrirül-Vesile kitabının yazımı için değerli fırsat olduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.