Ramallah’ta 3 Siyonist öldürüldü, HAMAS eylemi destekledi

  • 23 Temmuz 2017
  • 1.018 kez görüntülendi.
Ramallah’ta 3 Siyonist öldürüldü, HAMAS eylemi destekledi

HAMAS hareketi yaptığı açıklamada, dün akşam Batı Yaka’nın Ramallah şehrine yakın Halamiş yerleşkesinde 3 Siyonistin ölümüyle sonuçlanan şehadet eylemini destekledi.

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı kapatması, kapılarına elektronik kapılar yerleştirmesi ve Müslümanları engellenmesi üzerine Filistinlilerin Mescidi Aksa’yı sahiplenme ve işgalcinin Mescidi Aksa’ya yönelik uygulamalarını protesto eylemleri devam ederken dün akşam Batı Yaka’nın Ramallah şehrine yakın Halamiş yerleşkesinde Siyonist yerleşimcilere yönelik yapılan bıçaklı eylemde 3 Siyonist hayatını kaybederken birinin de ağır yaralandığı belirtildi.
Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Kudüs’te Filistinlilere karşı ırkçı ve radikal politikaların sonuçlarından sorumlu olduğunu kaydetti.

Bu arada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, dün Mescidi Aksa çevresinde meydana gelen olayların ardından, Mescidi Aksa’da yaptığı uygulamalara son verinceye kadar işgal rejimiyle ilişkileri dondurduğunu duyurdu.

Ancak HAMAS, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas Siyonist işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonuna son vermeden ve Batı Yaka’da direnişi rahat bırakıp işgalciye karşı eylem yapmasına izin vermeden işgalciyle ilişkileri dondurmanın bir anlam ifade etmediğini belirtti.

Mescid-i Aksa’ya destek için ilan edilen Öfke Cumasında bugün yapılan protesto gösterilerine sert müdahale eden işgal güçleri yüzlerce kişiyi yaralarken, 3 Filistinli şehit oldu, 400’ü aşkın kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.