Ramazan ayında Yemen’de ateşkes sağlanması yolunda yeni çalışmalar başlatıldı

  • 15 Mayıs 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
Ramazan ayında Yemen’de ateşkes sağlanması yolunda yeni çalışmalar başlatıldı

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, ülkede artan insani kriz alarmına rağmen geçen yıl durdurulan Yemen barış görüşmelerinin tekrar başlaması ve önümüzdeki mübarek Ramazan ayında ateşkes sağlanması için bölgesel tura çıktı.

İsmail Veled eş-Şeyh Ahmed Yemenle ilgili uluslararası bir konsensüsün bulunmadığını belirterek sağlamayı düşündükleri ateşkesin bu parçalanma ve ihtilaflara bir son vermesini ve barış görüşmelerinin yeniden başlamasını umduğunu söyledi

Yerel kaynaklara göre Ahmed, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Yemenli ve Suudi yetkililer ile bir araya gelecek ve Ramazan ayı boyunca görüşmelerin yeni turu yapılacak. Taraflar, bu yeni görüşmelerde bir barış anlaşmasının imzalanmasını umuyorlar. Ahmed, “Ön hazırlık aşamasındayız, ancak zaman bizim için kısıtlı. Çünkü bütün bunları Ramazandan önce bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullanarak, yeni tur görüşmelerine Ramazan öncesi başlamayı umduğunu belirtti. Yemen’de 2 yıl önce başlayan çatışmalardan günümüze kadar bir çok BM arabuluculuk girişimi ile birlikte 7 ateşkes imzalandı.

Öte yandan Aden’de Yemen’in müstafi eski cumhurbaşkanı Hadi Mansur güçleri ile Suudi rejimi güçleri arasında silahlı çatışma çıktığı bildirilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.