Refah Kapısında Uzun Süre Bekletilen Filistinli Yaşlı Kadın, Hayatını Kaybetti

  • 28 Mayıs 2015
  • 910 kez görüntülendi.
Refah Kapısında Uzun Süre Bekletilen Filistinli Yaşlı Kadın, Hayatını Kaybetti

Rafah Sınır Kapısı’nın Mısır tarafında uzun süre bekledikten sonra fenalaşan ve ardından bayılan Filistinli yaşlı kadın Gazze’de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hastane kaynakları, 77 yaşındaki Filistinli Yusra Ömer Sıdki’nin, Gazze’deki Avrupa Hastanesinde yoğun bakıma alındıktan yarım saat sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Kaynaklar, Rafah Kapısı’nın Mısır tarafında uzun süre sıcakta beklemek zorunda kalan yaşlı kadının fenalaşması üzerine yolcuların Mısırlı görevlilerden kadına müdahale etmelerini ve sınırı geçmesine izin vermelerini istemelerine rağmen görevlilerin bir şey yapmadıklarını ancak, kadının fenalaşıp eşyalarının üzerine yıkılmasının ardından insanların bağırıp çağırdığını ve tepki gösterdiğini, bunun üzerine kadının Filistin tarafındaki salona geçirildiğini, Filistinli yetkililer tarafından kadının hemen hastaneye kaldırıldığını, ancak bütün müdahalelere rağmen kadının kurtarılamadığını ifade ettiler.

Olay üzerine açıklama yapan Filistin Sınır Kapıları İdaresi, Mısır tarafının insani durumları ve kardeşlik bağlarını göz önünde bulundurarak kapıyı iki taraflı olarak sürekli açması gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.