Referandum kararı Irak’ta yeni bir krize yol açabilir

  • 06 Eylül 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
Referandum kararı Irak’ta yeni bir krize yol açabilir

İran Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, IKBY’de yapılması beklenen referandum kararının Irak’ta yeni bir krize yol açabileceğini ifade etti.

İran Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Diplomatik Danışmanı Eric Chevalier’le bir araya geldi.

Emir Abdullahiyan ve Eric Chevalier arasında gerçekleşen görüşmede, Tahran-Paris ilişkileri başta olmak üzere Irak, Yemen, Suriye ve bölgedeki son gelişmeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Emir Abdullahiyan bu görüşmede, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumuna işaret ederek, şunları kaydetti: IKBY’nin referandum kararı, sorunların çözülmesine engel olarak Irak’ta yeni bir kriz yaratacaktır. Irak’ta yeni bir anlaşmazlığın meydana gelmesi teröristlerin faaliyeti için bir fırsat oluşturabilir.

Yemen’deki gelişmeler hakkında Emir Abdullahiyan, “Suudi Arabistan’ın bu ülkeye düzenlediği saldırıların durdurulması ve krize siyasi çözümün aranması Yemen halkının başlıca talebidir” ifadesini kullandı.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye’deki son gelişmelerele ilgili olarak, bu ülkede tam güvenliğin sağlanması yönünde terörle mücadelenin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Siyasi çözüm ve diyalogun ön planda tutulması, insani yardım ile krizin insani boyutlarına dikkat edilmesi ve Suriye halkının dış müdahale olmadan kendi kaderini belirlemesi büyük önem taşıyor” açıklamasını yaptı.

Fransız yetkili de bu görüşmede, iki ülke arasında tüm alanlarda karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Fransız firmaların İran’da kurulup faaliyet göstermesinin ekonomik ilişkilerin artmasına neden olacağını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.