Rehber Seyyid Ali Hamanei: Hükümet, yüksek maaşlara karşı gerekeni yapmalıdır

  • 23 Haziran 2016
  • 931 kez görüntülendi.
Rehber Seyyid Ali Hamanei: Hükümet, yüksek maaşlara karşı gerekeni yapmalıdır

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei, dün (Çarşamba) öğleden sonra Ramazan ayı münasebetiyle Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu üyelerini kabul etti.

İmam Ayetullah’ıl Uzma Seyyid Ali Hamanei’nin Bürosu Resmi İnternet Sitesi’nin haberine göre, bu görüşmede fitne durumunda nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili İmam Ali (as)’ın bir hikmetini açıklayan İmam Ayetullah Hamanei, Hz. Ali (as)ın, hak ve batılın halk içerisinde teşhis edilmesinin çok zorlaştığı fitne durumlarında, fitnenin yararına tamamlanacak bir davranışta bulunulmaması gerektiğini belirttiğini söyledi.

2009 yılı olayları gibi fitne durumunda söylenen sözün, sessizliğin, davranışların ve hatta bakış tarzının fitneyi takviye edecek şekilde olmaması gerektiğini belirten İslam İnkılâbı Rehberi, “Elbette insanlardan bazıları kendine has özel eğilimler nedeniyle, fitne karşısında alenen varlığını ortaya koymak istemeyebilir ama ondan da fitne yararına yararlanılmaması gerekir” dedi.

İmam Ayetullah Hamanei, Hz. İmam Ali (as)ın Nehc’ul Belaga’daki hikmetlerinden bir başkasına temasla, servet ve imtiyaz elde edilmesi için sorumluluk ve makama bir yem olarak bakılmaması gerektiğini hatırlatarak, aslında bir emanetten ibaret olan böyle bir sorumluluğun insan’ın küçülmesi ve tahkir edilmesine sebep olacağını söyledi.

Bu meseleyle ilgili olarak son yüksek anormal maaşlar meselesine temas eden İslam İnkılâbı Rehberi, yüksek anormal maaşlar meselesinin gerçekte değerlere saldırı olduğunu ama bunun ististani konulardan kurumların müdürlerinin büyük bölümünün temiz insanlar olduklarını her kesin bilmesi gerektiğini, ama bu az sayıdaki kimselerin olmasının bile çok kötü olduğunu ve kesinlikle ona karşı gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

İmam Ayetullah Hamanei, “Bana ulaşan bilgilere göre kurumların büyük bölümünde müdürlerin maaşları makul düzeydedir ve yüksek maaşlar sadece çok az sayıda bir zümreye mahsustur ve bu az sayıda olana karşı da kesin olarak gerekenin yapılması gerekir” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi konuşmasının son bölümünde ise Hz. İmam Ali (as)ın Nehc’ul Belaga’daki hikmetli sözlerinden bir başkasına temas ederek, her zaman dile dikkat etmek gerektiğini, zira insanın sorunlarının birçoğunun dilden kaynaklandığını söyledi.

İmam Ayetullah Hamanei, insanın kendi diline dikkat etmemesinden kaynaklanan sorunların bazen özel sorunlar olduğunu, ama bazı durumlarda ise sosyal boyutu bulunduğunu ve bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi’nden önce İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı konuşmada hükümetin en önemli girişim ve programları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu görüşmenin sorunda ise akşam ve yatsı namazı İslam İnkılâbı Rehberinin imamlığında kılındı ve ardından İslam İnkılâbı Rehberi misafirlerini iftar sofrası başında ağırladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.