Rehberin temsilcisinden Lübnan’da direniş ekseni teşkilinin işbirliğine vurgu

  • 04 Kasım 2017
  • 958 kez görüntülendi.
Rehberin temsilcisinden Lübnan’da direniş ekseni teşkilinin işbirliğine vurgu

İran İslam İnkılabı rehberinin Suriye temsilcisi Hüccetülislam Seyyid Ebulfazl Tabatabai, Lübnan ve Irak ülkelerinin İran İslam Cumhuriyeti ile direniş ekseri oluşturulması yönünde işbirliğine vurgu yaptığı.

Resa haber ajansına göre, Tabatabai, Beyrut’un güneyinde Lübnan Alimler Birliği üyeleriyle görüşmesinde, İran’ın direniş düşüncesinin kurucusu olduğunu ve bölgede  Irak ve Lübnan gibi dost ülkelerin  yardımıyla  bu düşüncenin sürdürüldüğünü  söyledi.

Huccetulislam Tabatabai, Lübnan’ı, ilim, şehadet,, direniş ve cihat ülkesi olarak nitelerken, ”İran’ın tek başına direniş ekseninde varolduğu söylenemez’ dedi.

Bu arada Lübnan Alimler Birliği Yönetim Kurulu başkanlık üyelerinden Şeyh Ahmed Zeyn ise sözkonusu görüşmede yaptığı açıklamada, bugün İslam dünyasının düşmanların onca komplo ve hilelerine karşı birlik ve beraberlik içinde olmalarının zaruri olduğunu kaydederek Lübnan Alimler Birliği’nin bu doğrultuda çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Öte yandan Alimler Birliği yönetim kurulu başkanı Hessan Abdullah da, Amerika ve müttefiklerinin bazı bölge ülkelerini parçalamaya yönelik komplolarının yenilgiye uğramasında İran İslam Cumhuriyetinin önemli rolünün olduğunu belirterek,  ”İran İslam Cumhuriyeti, Suriye’de terörizme karşı savaşta Suriye halkının ve de  Amerika’nın desteğindeki teröristlerin işgalinden kurtarılmasında Suriye’nin gerçek hamisi ülkedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.