Rehberlik Fakihler Meclisi Başkanlığı’ndan İran’ın savunma ve füze gücünün arttırılmasına vurgu

  • 15 Mart 2018
  • 1.248 kez görüntülendi.
Rehberlik Fakihler Meclisi Başkanlığı’ndan İran’ın savunma ve füze gücünün arttırılmasına vurgu

Rehberlik Fakihler Meclisi Başkanlığı, yayınladığı bildiride İran’ın savunma ve füze gücünün arttırılmasına vurgu yaparak bu konunun müzakere edilemez olduğunu bildirdi.

Rehberlik Fakihler Meclisi Başkanlığı, 5. dönem toplantısına dün başlarken, dün öğleden sonra  İslam inkılabı rehberine beyatini tazeleyerek İmam Humeyni’nin ülkülerine bağlılıklarını bildirerek son verdi.

Bildiride, Amerika’nın nükleer anlaşmayı çiğnemesi ve taahhütlerine bağlı kalmaması kınanırken,yetkili mercilerin ve kuruluşların bu durum karşısında İran halkının hakları çerçevesinde konunun  takipçisi ve uygun cevap vermesi ve karar alması konusunda ciddi olarak takipçisi olacağına yer verildi.

Rehberlik Bilgiler Meclisi, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak tanımasına dair kışkırtıcı girişimi kınanırken, Amerikan büyükelçiliğinin Telaviv’den Kudüs’e intikal ettirmesinin, yeni bir fitne ve  ABD ile siyonistlerin ve onların bölgedeki işbirlikçilerinin desteğindeki  IŞİD gibi tekfirci terör örgütlerinin  yenilgilerini  telafi ve örtbas etmenin bir çabası olduğuna yer verildi.

Bildiride, Kudüs’ün müslümanların ilk kıblesi ve İslam dünyasının ayrılmaz bir  parçası olduğuna yer verilirken, bölgedeki kanser tümörü İsrail’in  yalnızca mücadele yoluyla kökünün kazınabileceğine işaretle, uluslararası kuruluşlar, İslam ülkeleri liderleri ve bütün duyarlı vicdan sahiplerinden  Amerikan başkanının sözkonusu küstah girişimine karşı cevap vermeleri ve tepki göstermeleri istendi.

Rehberlik Bilgeler Meclisi’nin bildirisinde ayrıca Bahreyn rejiminin  mazlum halkını ezmesine dair insanlık dışı girişimi ile Suudi rejiminin Yemen’de Amerika’nın desteğinde işlediği  cinayetleri kınandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.