Rehberlik Fakihler Meclisi konferansı kapanış bildirisi

  • 09 Mart 2017
  • 1.176 kez görüntülendi.
Rehberlik Fakihler Meclisi konferansı kapanış bildirisi

5. dönem Rehberlik Fakihler Meclisi ikinci konferansı, salı günü başlarken dün yayınlanan kapanış bildirisiyle sona erdi.

Kaynakların bildirdiğine göre, bildiride, bu etkili kurumun inkılabçı olması, inkılabçı ameli dine dayalı halkın desteğine işaretle, İran halkının İslam inkılabının 39. zafer yıl dönümü merasimlerinde de geçmişte olduğu gibi İslam inkılabı rehberinin çağrısına ‘Lebbeyk’ diyerek  coşkulu bir şekilde katılmaları ve  yürüyüşlerde Amerika’nın cinayetlerini attıkları  sloganlarla kınamalarının  takdire şayan olduğu kaydedildi.

Bildiride, Amerika’nın siyasetlerinden bir bölümünün İran’ın çeşitli alanlarına nüfuz etmek ve sulta olduğuna işaretle, düşmanın hedeflerinden birinin de kuşkusuz  inkılabçı ve dini inanç ve düşüncelerini olumsuz yönde etkilemez, din dışı batıcı  değerleri yaymak, dini ve yerli kültürü zayıflatmak, gençleri İslam inkılabı kazanımlarına karşı  mesafe koymak  olduğuna yer verilirken İran’da karar alma  yetkilerine sahip  makamlar ve kurumlardan  düşmanın bu tür komplolarına karşı son derece uyanık olmaları gerektiği hatırlatması yapıldı.

Bildiride ayrıca İslam dünyasının en önemli meselesinin Filistin meselesi olduğu işaret edilirken, çok fazla hatıraları olan Filistin meselesinin  esef verici durumunun bütün müslümanları ve bütün özgürlük yanlılarını üzdüğü ve onların rahatsızlığına neden olduğu kaydedildi.

Bildiride, Amerikanın başını çektiği dünya emperyalizmi ve siyonist rejimin, başta Yemen, Suriye, Irak ve Bahreyn olmak üzere bölgede ve terörist grupların güçlendirilmesi ve sivillere karşı cinayet ve vahşi girişimlerin sorumlusu olduklarına işaretle, uluslararası uyanık vicdanların, İslam ülkelerinin ve müslüman toplumların,  bu cinayetlere karşı uygulaması olan kesin tutum sergilemeleri gerektiğinin altı çizildi.

Rehberlik Fakihler Meclisi  üyeleri, bugün  rahmetli İmam Humeyni’nin türbesine giderek İran İslam cumhuriyetinin kurucusuyla biatlerini tazeleyecekler ve ardından da  İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei tarafından kabul edilecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.