Reisi: Biz İnsan Haklarını savunuyoruz, Batı ise sanık konumunda

  • 02 Ekim 2023
  • 71 kez görüntülendi.
Reisi: Biz İnsan Haklarını savunuyoruz, Batı ise sanık konumunda

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Ä°brahim Reisi, HorÅŸid Medya Festivalinin katılımcılarıyla yaptığı toplantıda; “Bugün biz insan haklarını savunan konumdayız, Batılılar da sanık konumunda, onların insan haklarını nasıl yok ettiklerinin cevabını vermeleri gerekiyor.” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Reisi bu sabah Horşid Medya Festivalinin katılımcılarıyla yaptığı toplantıda şunları söyledi: Bu toplantılar tüm özgür ve bağımsız medya için sinerji, ortak düşünce ve işbirliği yönünde etkili olabilir.

Cumhurbaşkanı Reisi sözlerine şöyle devam etti: Allah erkeğe pek çok kapasite verdiği gibi, kadına da pek çok kapasite vermiştir ki, toplumdaki temel kurum olan ailenin kapasitelerinin gelişmesinde kadınların rol oynaması sağlanmalıdır.

Reisi ÅŸunları ekledi: Ä°slam Cumhuriyeti, Batı’nın kadınları bir araç olarak kullandığına inanıyor. Ä°slam Cumhuriyeti’nin kadına bakışı ne Batılı bir araçsal bakış açısıdır ne de ev hanımı olarak görülmesi gereken bir bakış açısıdır ve bir bakıma statik bir kadın görüşü olan üçüncü bir görüştür ve kadınlar toplum inÅŸa edicilerdir. Ailede önemli bir rol oynar ve sosyal konularda etkili bir figürdür.

Ayetullah Reisi şunları söyledi: Bugün Batılılar, kadın hakları konusunu bağımsız ülkelere baskı yapmak için bir araç olarak kullanıyorlar, aslında kadın haklarından ya da insan haklarından yana değiller.

Reisi ÅŸunları vurguladı: Bugün biz insan haklarına sahip çıkıyoruz, Batılılar da suçlanıyor; Ä°nsan haklarını nasıl ihlal ettiklerine dair sorulara cevap vermeleri gerekiyor. Bugün herkes Amerika’nın Afganistan’daki 20 yıllık varlığının savaÅŸ ve yıkımdan baÅŸka bir ÅŸey getirmediÄŸini biliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.