Reisi: Bölge jeopolitiğinde hiçbir değişikliği kabul etmeyiz

  • 11 Ağustos 2022
  • 154 kez görüntülendi.
Reisi: Bölge jeopolitiğinde hiçbir değişikliği kabul etmeyiz

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, ”Bölge jeopolitiğinde hiçbir değişikliği kabul etmeyiz ve Kafkasya bölgesinde barış ve istikrarın korunması ve gelişmesi için tüm kapasitelerimizi kullanmaya hazırız” dedi.

Ermenistan Başbakanı ile telefonda görüşen İran Cumhurbaşkanı Reisi, iki ülke ilişkilerini tarihi ve derin olarak nitelendirerek, Tahran-Erivan arasındaki kalıcı ekonomik işbirliği düzeyinin artması için planlama yapılması gerektiğini ifade etti.

Kafkasya’da son günlerde yaşanan çatışmalara değinen Reisi, ”Ateşkes Anlaşması’nı  imzalayan 3 ülkenin bu anlaşmaya bağlı kalması ve ihtilaflı konuların diplomatik yollarla ve diyalogla çözülmeye çalışılması, Kafkasya bölgesinde huzur ve güvenliğin korunması için en iyi yoldur” diye belirtti.

İran İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Hamenei’nin geçtiğimiz ay Tahran’da Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanları ile yaptığı görüşmelerde İran’ın Kafkasya bölgesindeki sınırlarına olan hassasiyetini ve bu sınırları değiştirmeye yönelik çabalara karşı oldukları sözlerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Reisi, ”Bölge jeopolitiğinde hiçbir değişikliği kabul etmeyiz ve Kafkasya bölgesinde barış ve istikrarın korunması ve gelişmesi için tüm kapasitelerimizi kullanmaya hazırız” diye ekledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da bu telefon görüşmesinde ülkesinin Azerbaycan cumhuriyeti  ile son çatışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Tahran-Erivan ilişkilerinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Paşinyan, ülkesinin iki ülke arasındaki mal transitinin kolaylaştırılması ve yol ve enerji dahil olmak üzere altyapı alanındaki işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.