Reisi: Bölge ülkeleri toz bulutu sorununa karşı sorumluluklarını yerine getirmeli

  • 30 Mayıs 2022
  • 231 kez görüntülendi.
Reisi: Bölge ülkeleri toz bulutu sorununa karşı sorumluluklarını yerine getirmeli

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, günümüzde toz bulutuyla mücadelenin ortak bir bölgesel talep haline geldiğini belirterek, bölgedeki tüm ülkelerin bu soruna karşı sorumluluklarını yerine getirmelerinin beklendiğini açıkladı.

Reisi, Irak BaÅŸbakanı Mustafa el-Kazemi’nin yaptığı telefon görüşmesine cevaben,  toz fırtınaları ile Ä°ran ve Irak kentlerine toz akışının yol açtığı sorunlara atıfta bulunarak, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸinin özel bir ülkeye özgü olmadığını ve sınırları aÅŸan bir sorun olduÄŸunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı Reisi, Irak halkının gidişatından ve grupların ve siyasi akımların yeni bir hükümet kurmak için etkileşiminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini yasaklayan yasanın Irak parlamentosunda kabul edilmesinin kutlu bir adım olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, iki ülke arasındaki iletişim hatlarının geliştirilmesinin bölgede ekonomik büyüme ve refah ve istikrara yol açacağını vurgulayarak, demiryolu hatlarının döşenmesinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Re’isi ayrıca Erbain merasimi ve yürüyüşünün yaklaÅŸmakta olduÄŸuna atıfta bulunarak Ä°ranlı ziyaretçilerin Irak’taki merasimlere katılmaları konusunda kolaylaÅŸtırıcı giriÅŸimlerin yapılmasını istedi.

Sözkonusu telefon görüşmesinde Irak baÅŸbakanı Mustafa el-Kazımi de, Irak parlamentosunun Siyonist rejimle iliÅŸkilerin normalleÅŸmesini yasaklama kararını överek,  Filistin’in sadece Müslümanların meselesi olmadığını aksine bütün dünyanın bütün adalet isteyenlerinin meselesi olduÄŸunu söyledi.

Irak Başbakanı, dün İran Çevre Kurumu başkanı ile yaptığı görüşmeye de atıfta bulunarak, Basra-Şelemçe demiryolu inşaat hızının önündeki engellerin kaldırılması için ciddi bir şekilde çalışacaklarını  söyledi.

Irak başbakanı ayrıca, Iraklı yetkililerden Erbain yürüyüşüyle ilgili olarak da İranlı ziyaretçilerin en iyi şekilde ağırlanmaları için program yapmalarını istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.